Skip to content

Stichting Joeboentoe

Wij zijn sinds 2016 als non-profit ANBI stichting druk bezig met sociale projecten en vrijwilligers in het schitterende Oeganda. Kom helpen bij één van de projecten of start samen met ons je eigen project!

Je kunt bij één van de lopende projecten helpen, je opgeven voor een project dat we in 2024 gaan starten of als vrijwilliger helpen bij een project voor straat- en weeskinderen van de Katholieke Kerk in Masaka. Ook kun helpen op een kleuter- basis- of middelbare school!

En als laatste; als jij een heel erg tof idee hebt voor een project dan kun je deze met ons uitvoeren. Wij hebben de ervaring en de connecties zodat jij niet helemaal het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.

Lopende Projecten

Om je een beetje een beeld te geven van onze werkzaamheden hieronder een overzicht van onze lopende projecten en die voor 2024. Klik voor meer info.

In 2017 zijn we met de Masaka Diocese het Masaka Recycling Initiative gestart om wat te doen aan het enorme plastic probleem dat Oeganda plaagt en tegelijk banen te creëren.

Een ander project dat we al sinds 2017 steunen is het Rakai Women Project. Hier hebben we onder andere handwas installaties gebouwd en geholpen bij de start van een project waarbij ze paddenstoelen kweken.

Projecten 2024

Het komende jaar starten we een opleidingstraject voor web developers en designers. Naast het opleidingstraject is het ook een ontmoetingsplek waar we elke week één dag gebruiken om lokale mensen te helpen met (voor ons) simpele zaken als ‘hoe schrijf je een CV’ of ‘hoe vind ik informatie op de website van de overheid?’

Een ander project is het schoon drinkwater project. Heel simpel uitgelegd zijn er twee perioden in het jaar waarin veel Oegandezen geen toegang hebben tot schoon water en met behulp van onze donateurs hebben we straks 30.000 liter water beschikbaar!

Daarom Oeganda!

Er zijn veel redenen waarom Oeganda een van de beste landen is om te komen helpen. Er is duidelijk veel armoede in het land en zoals in veel ontwikkelingslanden werken de meeste mensen hard, maar missen ze net dat duwtje in de rug, een beetje hulp om hun leven beter te maken.

Onze oprichter woont al sinds 2014 in Oeganda en de beste reden die hij kan bedenken is dat de lokale bevolking het simpelweg verdient! Ze zijn (bijna) allemaal zo enorm vriendelijk, vrolijk en met weinig middelen zorgen ze er voor erg veel voor elkaar te krijgen. 

Als laatste reden is Oeganda een erg veilig land om te verblijven. De Oegandezen kijken niet met afgunst of boosheid naar ons vrijwilligers maar met een soort bewondering en dankbaarheid dat wij helemaal naar Oeganda toe reizen om hun te helpen. 

Laten We Bellen/Mailen/Chatten

Je hebt vast veel vragen en dat moet ook; er komt nogal wat kijken bij het helpen bij één van onze projecten. 

Maar laten we beginnen bij het begin; vul je gegevens in en dan nemen we contact met je op. Eventueel plannen we een (video)call in om elkaar beter te leren kennen. 

Je kunt ook via WhatsApp met ons in contact komen!

Mailen

Play Video

Add Impact to Your Inbox

Sing up for our emails and get inspiring stories about rebuild world delivered straight to your inbox.