Skip to content

Stage / afstuderen

in het mooie oeganda

Op Zoek Naar Een Stage?

Wij vinden de perfecte plek voor jou! Oeganda is een land dat perfect is voor een buitenlandse stage; Engels is de voertaal, de kosten van levensonderhoud zijn laag en er zijn veel nationale en internationale bedrijven/NGO’s aanwezig. We hebben een groot netwerk van bedrijven waarmee we samenwerken en we zijn er zeker van dat we het perfecte bedrijf/NGO zullen vinden dat aan je behoeften en wensen voldoet. De beste steden om vrijwilligerswerk te doen zijn Kampala en Mbarara en voor sommige studies Gulu. Elke stad heeft voor- en nadelen, Kampala heeft bijvoorbeeld veel te bieden, maar is minder veilig dan Mbarara en een stuk duurder om in te wonen.
Ik had een toptijd in Oeganda en het was een ervaring die ik nooit zal vergeten!
Hanna
Student

Kosten Van Een Stage | Afstudeer Periode

Het is onmogelijk om een standaardprijs te geven omdat elke stage anders is. Het belangrijkste voor jou, de stagiair, is om te begrijpen dat wij als stichting NON-PROFIT zijn. Zo hoeven we alleen onze onkosten te dekken en als er geld over is, investeren we het in sociale projecten in Oeganda.

Op basis van een stageperiode van een jaar kunnen we je een idee geven van de kosten van levensonderhoud in een stad als Mbarara. Een maand bij een gastgezin wonen kost je ongeveer €150, als je kiest voor je eigen appartement zijn de kosten ongeveer €300 en een verblijf in een pension kost ongeveer €400 per maand.

Lokale Coördinatoren

We hebben een Nederlandse medewerker die in Oeganda woont en bij hem kun je terecht met vragen of problemen. Hij is degene die verantwoordelijk is voor je plaatsing en degene die ervoor zorgt dat je een goede accommodatie en een geweldige ervaring hebt.

Daarnaast hebben we Oegandese coördinatoren die je wegwijs maken in de stad waar je woont. Ze zorgen ervoor dat je weet waar je goed kunt eten, helpen je met de culturele verschillen en staan 24/7 voor je klaar.

Ben Je Geïnteresseerd?

Vul dan gewoon het formulier in, en we plannen een (video) call in om alle details te bespreken. En maak je geen zorgen als er iets onduidelijk is, klik hier om de meest gestelde vragen te bekijken; informatie over VISA-vereisten, verzekeringen en nog veel meer. Als je vraag er niet bij staat, stuur ons dan een WhatsApp-bericht!

Belangrijk!

Het kost tijd om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring hebt. Niet alles gaat even snel in een land als Oeganda, dus zorg dat je op tijd begint met dit proces (minstens vier maanden voor de beoogde startdatum!).

veelgestelde

vragen

Een medewerker van Joeboentoe staat in de aankomsthal op je te wachten en wanneer je terug vliegt, zullen wij je naar het vliegveld brengen.

Wanneer je met Joeboentoe een sociaal project doet, zul je voornamelijk in contact zijn met onze Nederlandse medewerker op locatie. 

De belangrijkste vereiste is dat je een kalm en liefdevol persoon moet zijn, klaar om te helpen waar nodig.

We benadrukken dat het erg belangrijk is om flexibel te zijn tijdens je verblijf in Oeganda. Een open geest en een de wil om te helpen waar nodig zijn goede eigenschappen om te hebben, zodat je het meeste uit je tijd als vrijwilliger kunt halen en van de grootste waarde voor het project kunt zijn.

Persoonlijke uitstraling is belangrijk voor Oegandezen, daarom willen we dat je je gepast kleedt. In de Oegandese cultuur zijn de knie en het bovenbeen van een vrouw iets speciaals, dus bedek ze alsjeblieft. Decolleté is niet belangrijk, aangezien Oegandezen borsten zien als de melkvoorraad voor baby’s (dus wees niet verbaasd als een vrouw zonder schaamte een borst tevoorschijn tovert om haar baby te voeden terwijl ze met je praat). Voor mannen; korte broeken worden door jongens gedragen, dus als je als volwassene gezien wilt worden, draag dan een broek. Aan iedereen; reis licht! Oeganda heeft veel tweedehands kledingmarkten, dus koop gewoon kleding in Oeganda en help tegelijkertijd de lokale economie!

Vergeet niet respectvol en attent te zijn voor de mensen met wie je omgaat. Het personeel en de leden van de gemeenschap waarmee je werkt, zullen andere culturele verwachtingen en waarden hebben dan degenen waarvan jij denkt dat ze gepast zijn. De ‘woke’ ideologie van het Westen wordt niet gewaardeerd, dus geen ‘Ik identificeer me als een…’ of enig uiterlijk vertoon van seksuele voorkeur. Als je je aangetrokken voelt tot hetzelfde geslacht en bang bent om naar Oeganda te komen; dat is niet nodig. De mensen geven er over het algemeen niet om, zolang je het maar voor jezelf houdt.

Iets anders waar je mee moet leren omgaan is tijd. Om preciezer te zijn; tijd is flexibel, wachten is prima en ‘ik ben onderweg’ kan betekenen dat de persoon ergens deze week of binnen vijf minuten aankomt. Dat geldt ook voor onze lokale coördinatoren, ook al doen we erg ons best om ze Westerser te maken in de manier waarop ze met tijd omgaan. Raak dus niet gefrustreerd, maar laat het onze Nederlandse vertegenwoordiger weten wanneer je constant in de problemen komt met je project en/of coördinator als het om tijd gaat.

De minimum leeftijd is 18, er is geen maximale leeftijd voor deelname. 

Er zijn enkele onderwerpen waar je je in moet verdiepen voordat je naar Oeganda reist.

Reisverzekering
Je gaat wonen en werken in Oeganda op basis van een vrijwilligersvergunning. Het is belangrijk om dit met je reisverzekeraar te bespreken.

Toegestane medicijnen in Oeganda
Sommige soorten medicijnen zijn niet toegestaan in het land, dus houd hier rekening mee en bespreek dit met de Nederlandse ambassade. De meeste medicijnen zijn gemakkelijk verkrijgbaar in Oeganda dus meenemen hoeft in de meeste gevallen niet.

Uiteraard proberen we je over deze onderwerpen te adviseren als er iets niet duidelijk is.

COVID

Oeganda heeft zeer weinig Covid-gevallen en sterfgevallen gehad, daarom zijn de beperkingen grotendeels opgeheven. Zorg ervoor dat je contact opneemt met de ambassade om te zien wat de huidige vereisten zijn.

EBOLA

Ebola-uitbraken komen van tijd tot tijd voor, maar zijn voor het overgrote deel van de  Oegandezen en bezoekers/toeristen geen groot probleem. Oeganda heeft bewezen goed om te gaan met Ebola en tot nu toe is het veelal beperkt gebleven tot een klein aantal gevallen. Als je met het openbaar vervoer reist, wil je natuurlijk wat waakzamer zijn, maar de kans dat je ebola krijgt in Oeganda is heel erg klein.

Play Video

Add Impact to Your Inbox

Sing up for our emails and get inspiring stories about rebuild world delivered straight to your inbox.