Kosten Vrijwilligerswerk

Wat zijn de kosten van vrijwilligerswerk?

De kosten hangen af van je keuze. We bieden je de mogelijkheid om (alleen of met een vriend/vriendin/andere vrijwilliger) bij een lokale familie te verblijven of je kunt met andere vrijwilligers in het Joeboentoehuis verblijven. Het is ook mogelijk om een periode bij een gastgezin te verblijven én daarnaast een tijd in het Joeboentoehuis. 

 

Kostenoverzicht 2019

Accommodatie 4 weken 8 weken 12 weken 16 weken 20 weken
Bij een lokaal gastgezin € 499 € 899 € 1.299 € 1.649 € 1.999
Joeboentoehuis eigen slaapkamer € 599 € 999 € 1.399 € 1.799 € 2.199
Joeboentoehuis gedeelde slaapkamer € 499 € 799 € 1.099 € 1.399 € 1.699

 

Let op! Het is ook mogelijk om langer of korter dan de aangegeven weken te blijven. De prijs wordt dan naar rato berekend. 

Verblijven bij een lokale familie

Dit is de meest authentieke manier om Oeganda te leren kennen. Wie kan zeggen dat hij/zij bij een gezin in een ontwikkelingsland heeft gewoond?! Je leert het echte Oeganda kennen, deelt mee in de gezelligheid van een Oegandees gezin én je helpt de familie financieel. Dit verblijf is inclusief ontbijt en avondeten!

Het is mogelijk om met een vriend(-in) of andere vrijwilliger bij een gezin te verblijven. Laat het ons weten en wij zorgen ervoor dat je bij de juiste familie geplaatst wordt.

Wat kun je verwachten? Je krijgt een nette kamer, een bed met een muskietennet, ontbijt en avondeten. Je betaalt zelf voor je vlucht, visum, verzekeringen, transport tijdens je verblijf, lunch en alle extra's zoals snacks, frisdrank, flessen water etc.

Het Joeboentoehuis

Het Joeboentoehuis is je huis ver weg van huis. Dit goed onderhouden huis met een grote tuin deel je met andere vrijwilligers en één of meerdere medewerkers van Joeboentoe. Er is een gezamelijke woonkamer en badkamer en je beschikt over je eigen slaapkamer waar natuurlijk een muskietennet aanwezig is. Je kunt er ook voor kiezen om een slaapkamer te delen met andere (max. 4) vrijwilligers. Let op; deze mogelijkheid is niet altijd beschikbaar.

Inbegrepen is je accommodatie. Niet inbegrepen: Vlucht, visum en verzekeringen, je transport tijdens je verblijf. Eten en drinken wordt gezamenlijk gekocht en bereidt.

 

Combineer je verblijf met een safari

Safari associeer je algauw met iets decadents maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet. We organiseren de safari's met kleine lokale touroperators waarbij de opbrengsten direct terugvloeien naar de lokale economie. Het entreegeld dat je bij een National Park betaalt, komt ten goede aan het onderhoud van het park. Niet alleen is het op deze manier mogelijk om tegen lage kosten de mooie natuur van Oeganda te zien; het geld dat je uitgeeft, helpt de lokale economie.

Joeboentoe biedt elke laatste week van de maand en tijdens de schoolvakanties de mogelijkheid om met andere vrijwilligers op safari te gaan. De vakanties zijn in 2018 van 4 mei tot 21 mei, 28 augustus tot 22 september en 6 december tot 4 februari.

Safari Vrijwilligerswerk

Waar kun je heen? Dichtbij Masaka ligt het mooie park Lake Mburo waar je een heleboel verschillende dingen kunt doen. Zoals je aan de naam al kan zien is er een meer waar je een boottocht kunt maken. Op die manier zie je, als je geluk hebt, allerlei vogels (zoals de visarend en verschillende ijsvogels), nijlpaarden en krokodillen. Maar, je kunt ook met een auto door het National Park rijden, een wandeling maken met een gids of met een mountainbike het park verkennen. Iets verder weg zijn de bekendste parken; Queen ElizabethMurchison Falls en nog een stuk verder ligt Kidepo.

Wij denken dat het zonde is om helemaal naar de parel van Afrika te komen en het natuurschoon niet in zijn volle pracht te zien. Het is een heel speciaal gevoel om een groep olifanten te aanschouwen, leeuwen te zien jagen of te kijken naar de prachtige manier waarop giraffes lopen.