Verzekering, vaccinaties & de rest

Visum

Ja... Je hebt een visum nodig om voet te zetten in Oeganda en sinds kort hebben ze de stap naar de digitale wereld gezet! Je kunt dus tegenwoordig je visum online aanschaffen.

https://visas.immigration.go.ug/

De actuele kosten van een visum bedragen $ 50,- en je krijgt dan een visum om één keer (single-entry visa) het land te betreden voor een maximun van drie maanden. Mocht je ook naar Rwanda en Kenia willen, kies dan het East African Visa. Het aanvragen duurt circa 5 dagen, mits je de juiste documenten hebt geupload en er aan Oegandese zijde niks fout gaat. Kijk hieronder wat je moet uploaden; 

  • een scan van je paspoort
  • je vliegticket (e-ticket met alle vluchtdata)
  • een paspoortfoto
  • een scan van de pagina in het vaccinatieboekje waarin staat dat je de vaccinatie voor gele koorts hebt gekregen

Tijdens je aanvraag vink je de volgende vakjes aan;

  • Visa or permit: Visa
  • Category: Ordinary
  • Subcategory: Single Entry (tenzij je ook naar Rwanda en Kenia wilt afreizen)

Let goed op!

  • Ze willen dat je online met credit card betaalt!
  • Het systeem werkt niet foutloos. Om zeker te zijn dat je het land binnen komt, neem een biljet van $ 50 mee die na 2006 is geprint. Hiermee kun je dan alsnog je visum op het vliegveld aanschaffen.
  • Beetje overbodig maar haal je visum pas als we je definitief hebben bevestigd..

Tickets

Boek zo snel mogelijk na onze definitieve bevestiging, dit kan je behoorlijk wat geld besparen. Bekijk bij een website zoals Cheaptickets of WTC wat de goedkoopste optie is.

Een goede tip is om je reis te selecteren en voordat je deze online koopt een aantal stappen (waaronder Cookies verwijderen) uitvoert. Lees op deze website wat je zoal met doen om zo min mogelijk voor je ticket te betalen!

Vaccinaties & Malaria

We adviseren je om in ieder geval een anti-insect spray mee te nemen zonder DEET. Onder andere Care Plus biedt deze aan. Wat betreft malaria, het klopt dat dit in Oeganda voorkomt. Veel vrijwilligers en vakantiegangers slikken om deze reden malariapillen. Deze pillen zijn echter geen garantie dat je geen malaria krijgt en de bijwerkingen van deze pillen kunnen aanzienlijk zijn. Om voorgaande redenen adviseren we je om vooral zelf de afweging te maken!

Vaccinaties. Sommige zijn verplicht (zoals op dit moment gele koorts), andere worden aangeraden. Kies wijs! Op deze website kun je vinden wat er verplicht is en wat niet.

Verzekering

Wanneer je een reisverzekering afsluit, let er dan goed op dat vrijwilligerswerk is toegestaan. Per land en verzekeringsmaatschappij zijn de voorwaarden verschillend, zoek het dus even goed uit! Mocht je het niet zeker weten, post dan op facebook de naam van de verzekeringsmaatschappij met # ervoor en je vraag doet wonderen.