Nationaal Park Kidepo

Nationaal Park Kidepo Valley 

is het mooiste park waar wij van Joeboentoe ooit zijn geweest... Het ruige terrein en de bergen die het park omsluiten geven het park iets heel speciaals, iets dat erg moeilijk uit te leggen is. Het park is mede door de afgelegen locatie bij lange na niet zo populair als bijvoorbeeld Queen Elizabeth en dit heeft één groot voordeel: weinig toeristen!

Masaka to Kidepo National Park

Algemene informatie

  • Grootte: 1.442 km2
  • Hoogte: 914 m - 2.750 m boven de zeespiegel
  • Meer dan 77 zoogdiersoorten en 475 vogelsoorten

Het park dankt zijn naam aan de rivier Kidepo die samen met de rivier Narus door het gebied heen stroomt. Deze twee rivieren verdwijnen in het droge seizoen waarna er alleen poelen achterblijven waaruit de dieren kunnen drinken. Kidepo Valley National Park ligt helemaal in het noorden van Oeganda, precies tegen de grens met Zuid-Soedan. De regio staat bekend onder de naam Karamoja. 

Dit nationale park oogt enorm uitgestrekt en dat komt omdat het voornamelijk bestaat uit savanne. Omdat de hoeveelheid regen nogal varieert, verschilt de vegetatie en hoeveelheid wild per jaar. In dit park kun je onder andere gevlekte hyena's, leeuwen, cheeta's, luipaarden, wilde honden, olifanten, giraffen, zebra's, Kaapse buffels, vleermuisoor vossen en Rothschild giraffen tegen komen.

Foto's en filmpjes van Joeboentoe en haar vrijwilligers

Kidepo Uganda Zebras  Kidepo Uganda Lion