Nationaal Park Lake Mburo

Nationaal Park Lake Mburo 

Lake Mburo ligt op nog geen twee uur rijden van Masaka. Slechts twee uur rijden en je waant je in een compleet andere wereld. In dit park zijn onder andere zebra´s, erg veel verschillende vogels (waaronder de visarend en allerlei ijsvogels), krokodillen en nijlpaarden. 

Masaka to Lake Mburo

Algemene informatie

Lake Mburo National Park is het kleinste National Park van Oeganda, zeer gunstig gelegen aan een snelweg die de plaatsen Mbarara en Masaka met elkaar verbindt. Het park bevat een vijftal meren en heeft schitterende rotsformaties die meer dan 500 miljoen jaren oud zijn. 

  • Grootte: 370 km2
  • Hoogte: 1.220 m - 1.828 m boven de zeespiegel
  • Ongeveer 20% van het oppervlak van het park is moerasland

De afwezigheid van olifanten zorgt ervoor dat er in het park langzaam steeds meer bossen komen. Vroeger was het gebied één grote open savanne. In het westelijke deel van het park vind je nog wel grote stukken savanne, afgewisseld met rotsachtige bergruggen, beboste kloven en grote stukken papyrusmoeras. In het verleden is het wild in dit park al een aantal keer bijna uitgestorven door tseeseevliegen en stroperij. De status van National Park helpt dit te voorkomen aangezien er nu geld binnenkomt om het park te monitoren. Daarnaast wordt 20 procent van de inkomsten van het park gebruikt om lokale gemeenschapsprojecten te financieren zoals bouwklinieken en scholen.

Overnachten met Joeboentoe

We hebben een heel erg toffe plek om te overnachten, op steenworp afstand van het park. Hier kunnen we tegen lage prijzen mountainbike tours om en in het park doen, ochtendwandelingen en met een 4wd jeep het park verkennen.