Nationaal Park Queen Elizabeth

Nationaal Park Queen Elizabeth 

Op iets meer dan vier uur rijden van Masaka vind je Queen Elizabeth National Park. Dit park is ongetwijfeld het meest populaire park van Oeganda. De ligging van het park is precies op de evenaar waardoor er een zeer gunstig klimaat is.

Masaka to Queen Elizabeth National Park

Algemene informatie

De Katwe explosiekraters markeren het hoogste punt in het park. Deze kraters worden explosiekraters genoemd omdat de erupties zo explosief waren dat ze lava en rotsblokken tot in de verre omgeving hebben verspreid.

  • Grootte: 1,978 km2
  • Hoogte: 910 m - 1.350 m boven de zeespiegel
  • Meer dan 95 zoogdiersoorten en 600 vogelsoorten

In het park zijn diverse ecosystemen; van savanne tot bos tot moeras. Hierdoor is het een ideale plek voor het grotere wild, maar liefst 10 soorten primaten (waaronder chimpansees) en meer dan 600 soorten vogels. Naast nijlpaarden en diverse soorten antilope kun je met wat geluk ook olifanten en giraffes zien. Er zijn diverse roofdieren waaronder de boomklimmende leeuwen, luipaarden, jakhalzen en hyenas. Wil je alles in dit park zien? Trek dan maar drie of vier dagen uit, er is namelijk enorm veel te doen. Een mooie manier om het natuurschoon te bewonderen is door een boot tour te doen over het Kazinga kanaal. Ook kun je chimpansees tracken, vogels spotten of de 'bat cave' bewonderen die in het Maramagambo bos te vinden is. En natuurlijk kun je met een gids en een four-wheel drive het park verkennen!