Nieuws

Joeboentoe werkt samen met de Katholieke Kerk

Ja, we zijn trots om te kunnen zeggen dat we samenwerken met de Katholieke Kerk in Masaka. Ook al zijn wij een agnostische stichting, we waarderen het mooie werk dat de kerk verricht voor de minderbedeelden. Gezamenlijk gaan we projecten uitvoeren die het leven mooier maken voor christenen, moslims, boeddhisten en atheïsten.. In het kort; voor iedereen!

Wanneer je als buitenlandse stichting in een land als Oeganda wilt werken is een lokale partner onmisbaar om goed te kunnen werken.. Maar liefst 85 procent van de bevolking is Christelijk en hiervan is het grootste gedeelte Katholiek. De kerk speelt een zeer grote rol in het dagelijks leven van dit ontwikkelingsland; een zeer groot gedeelte van de scholen en weeshuizen worden gerund door de kerk.

Saint Bruno Katholieke Kerk Masaka

 

In 2016 is onze samenwerking onofficieel gestart toen we vrijwilligers bij een aantal scholen in de Masaka regio hebben geplaatst. Één van de oprichters, Thijs, was op dat moment in Oeganda en hij werkte hierbij nauw samen met Father James Ssendege. Samen gingen ze op zoek naar de beste manier om vrijwilligers bij te laten dragen en tegelijk een echte Oeganda ervaring te krijgen.

Ook bij het Masaka Recycling project speelt Father James een grote rol. Dankzij de Katholieke Kerk heeft het project een stuk land en een gebouw tot haar beschikking gekregen om vanuit te werken. Ook speelt ze een grote rol bij het voorlichten van de mensen over het belang van plastic recycling en de gevaren van het verbranden.