Nieuws

Recycling, upcycling en educatie

We leven in een tijdperk waarin we de effecten van ons menselijke handelen simpelweg niet meer kunnen ontkennen. Klimaatverandering, uitstervende diersoorten en wie weleens in een ontwikkelingsland is geweest, zal het er zeker mee eens zijn dat de troep langs de weg een doorn in het oog is.

Masaka Recycling

De overgang naar plastic als verpakkingsmateriaal is een hele destructieve. Gedreven door kostenvermindering zijn (bijna) alle producten tegenwoordig in plastic verpakt. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat koekjes in een plastic verpakking afzonderlijk in plastic verpakt zitten. Nu is het in de meeste westerse landen door overheidssubsidies goed geregeld met plasticrecycling. In ontwikkelingslanden is dit echter absoluut niet het geval. Simpelweg komt dit door één ding: geld. Recyclen kost geld en laat geld nou iets zijn dat bedrijven graag willen besparen. Het antwoord zal dus niet uit het bedrijfsleven komen; het zal uit de non-profithoek moeten komen. De marges zijn zo enorm klein zijn waardoor het erg moeilijk is om recycling haalbaar te maken.

Toch is Joeboentoe samen met Andrew Bownds (werkzaam voor de Uganda Marathon) deze uitdaging aangegaan. In een eerder nieuwsbericht heb je al meer kunnen lezen over het Masaka Recycling Initiative. Dit nieuwsbericht is echter voor geïnteresseerde vrijwilligers die willen helpen om het project naar het volgende niveau te tillen. We bieden een project aan van één week waarbij je komt helpen bij het Masaka Recycling Initiative (MRI). Niet alleen komt er op die manier geld binnen, iets dat erg welkom is, ook werk je mee aan het creëren van bewustzijn...

Geïnteresseerd?? Klik dan hier!