Skip to content

Wij zijn

JOEBOENTOE

De Organisatie

Joeboentoe is een Nederlandse ANBI gecertificeerde stichting. Wij opereren op een non-profit basis en ons belangrijkste doel is om een positieve bijdrage te leveren aan de levens van arme mensen in Oeganda. Wij doen dit door de meest kwetsbaren in de samenleving samen met onze vrijwilligers te steunen in hun onderwijs of werk.

Wij werken als ‘digital nomads’ (geen kantoren) en hierdoor komt bijna 100 procent van het geld van donateurs en vrijwilligers terecht bij de mensen in Oeganda!

Sociale Projecten & Vrijwilligers

Joeboentoe begeleidt vrijwilligers die werkzaam zijn bij onze sociale projecten/kinderopvang/basis- en middelbare scholen en studenten die stage lopen bij een bedrijf of NGO in Oeganda.

Wij starten en managen kleinschalige sociale projecten waarbij wij na een initiële periode van meestal een jaar het project overdragen aan de lokale bevolking. Wij focussen ons bij onze projecten op de toegevoegde waarde voor de samenleving en het milieu.

 

Ons Bestuur

Het bestuur van Joeboentoe bestaat uit drie leden; Esther Roskam-Cup en Merijn Rutgers werken vanuit Nederland en Thijs Brehmer werkt vanuit Oeganda. 

Thijs Brehmer - Oprichter
Esther Roskam-Cup - Secretaris
Merijn Rutgers - Penningmeester

Financiële Informatie

Met trots tonen wij je onze jaarrekening! Oké, om eerlijk te zijn is dit een verplichting om ANBI gecertificeerd te zijn. Maar zelfs als dit geen verplichting was, tonen wij jullie graag hoe efficiënt wij ons geld besteden. 

2016  |   2017   |    2018   |    2019   |    2020   |  2021   |  2022

Het is voor ons een bewuste keuze om als bestuur geen inkomen te nemen uit de stichting. Wij werken non-profit omdat wij niet werken om rijk te worden maar om zo goed mogelijk arme mensen te kunnen helpen. Je kunt ons hierbij helpen door een donatie te doen. Je kunt deze donatie zelfs van de belasting aftrekken! Meer weten? Stuur ons dan even een mailtje en we vertellen je precies hoe het in zijn werk gaat!

De Mensen Waar We Mee Werken

Onze Partner | Supporters | Donateurs

Play Video

Add Impact to Your Inbox

Sing up for our emails and get inspiring stories about rebuild world delivered straight to your inbox.